KONYA / ÇUMRA - Türkmenkarahüyük Ortaokulu

(332)
Türkmenkarahüyük Mahallesi Çumra/Konya
Vizyon
Okulun her noktasını öğrenme alanı olarak kullanan ve çok yönlü eğitimi bireysel olarak yapan eğitici kadrosuyla, okul ortamında kazandığı edinimleri yaşantılarıyla ilişkilendiren ve iç disiplini yüksek öğrenciler yetiştirmek.
Misyon
Bilimsel düşünen, özgüven ve özsaygısı yüksek, insan haklarına saygılı, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, bu sorunlara çözüm üreten, barışçıl, aydın ve ileri görüşlü, entellektüel yönü gelişmiş, Türkçe’yi ve en az bir yabancı dili yaşamında etkin biçimde kullanan bireyler yetiştirmek. Öğrenme ortamına aktif katılımla öğrenmeyi içselleştirmiş ve öğrenmeye her zaman ihtiyaç duyan bireylerin yetişmesine katkı sağlayan eğitim kadrosuyla çalışmak. Herkesin öğrencisi olmak istediği, mezuniyet sonrasında da öğrencilik ruhunu ve birlikteliğini yaşatan bir okul olmak. Kurumun varoluş amacına değer katan çalışanlarda, kurumsal aidiyet kültürünü geliştirmek.
Başarılar
Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda akademik alanda 10 öğrencisini Anadolu Sağlık, Anadolu ve Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleştirme başarısını göstermiştir. Sportif alanda ise elde edilmesi zor başarılara imza atmıştır. 2014-2015 eğitim öğretim yılı il geneli atletizm müsabakalarına okulumuz adına yıldızlar kategorisinde katılan Cengizhan ŞAP gülle atmada il birinciliğini, Mustafa KAR cirit atmada il üçüncülüğünü, küçükler kategorisinde Aşır Ali BUĞDAY fırlatma topunda il birinciliğini kazanmıştır.
Derslik :4<
Öğretim Şekli :Normal
Kalorifer
ADSL (8 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Konya il merkezinde ikamet eden öğretmenler okulumuza özel servis ile ulaşım sağlamaktadır. Çumra ilçe merkezinde ikamet eden öğretmenlerimiz ise kendi imkanları ile ulaşım sağlamaktadır.
Türkmenkarahüyük Mahallesinin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
İl Merkezine : 75 km İlçe Merkezine: 25 km
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Atletizm, Badminton, Masa Tenisi, Bocce
Bilimsel Etkinlikler
2014-2015 eğitim öğretim yılı: TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Latife Nur CANAN koordinatörlüğünde Mayıs 2015´te başarı ile gerçekleştirilmiştir.
Proje Çalışmaları
2014-2015 eğitim öğretim yılı: Bu Benim Eserim proje yarışmasında 3 eser ile Bölge Finali
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Diğer Hususlar